I somras lät Thomas Di Leva göra om sin musikstudio.
Katako var där och monterade ljudabsorbenter.

Thomas Di Leva

Thomas Di Leva

Thomas Di Leva är en unik artist och låtskrivare inom svensk musik. Han har från mitten av 80-talet producerat och framfört en lång rad välkända låtar och radiohits. Och det finns väl knappast någon som inte kan sjunga med i någon av Thomas Di Levas hits.

Ett positivt grepp att flytta hem musikstudion
I ett Attefallshus, som står fint beläget på tomten, har Thomas Di Leva låtit inreda en musikstudio. Där skapar han och bearbetar nytt material när inspirationen kommer till honom.

– Det är så mycket enklare nu när man inte behöver så mycket elektronik längre. Man kan klara sig med en dator och ändå få samma – om inte ännu bättre – kvalitet, berättar Thomas.

Han upplever det som en stor fördel att kunna jobba hemifrån med kraftfullt mixade låtar och med fortsatt avancerad ljudteknologi – istället för behöva åka till en stor studio.

– Det är så mycket enklare nu när man inte behöver så mycket elektronik längre. Man kan klara sig med en dator och ändå få samma, om inte ännu bättre, kvalitet. Thomas Di Leva om sin musikstudio.

För Thomas är ett proffsigt sound A och O. – För att få till det bästa soundet är det viktigt för mig att miljön i musikstudion återger ljuden på bästa sätt. Därför lät jag sätta in ljudabsorbenter på väggar och innertak, förtydligar han.

Musikstudion_2_Thomas_Di_Leva

Thomas Di Levas musikstudio

Vår fotograf Anton besökte Di Leva för några veckor sedan. Thomas Di Leva satt i sin musikstudio och arbetade på sitt nya album. Dörren stod öppen och sensommarsolen spred ett behagligt ljus i rummet.

När Anton knackade på reste sig Thomas snabbt upp och hälsade glatt. Vackert iklädd en av sina konstfullt, utsmyckade kaftaner visade han upp sin ljusa, fina musikstudio och bjöd in Anton för att fotografera.

Atmosfären i studion kändes kreativ på ett rogivande sätt.

Katako fixade ljudabsorptionen
Det var i våras som musikstudion började ta form. Michael Lindström

Micke, som är ansvarig för Katakos servicebilar, fick uppdraget att installera ljudabsorbenter.

En solig dag i försomras lastade vår händige montör servicebilen med de undertakskomponenter han behövde och tog sig till Di Leva för att installera den ljudabsorberande inredningen. En av Katakos servicebilar

Knappt fem timmar tog det för honom att skapa ett nytt undertak och nya innerväggar.

 • På innertaket limmade han fast 40 mm tjocka ljudabsorbenter vid namn Master B (Ecophon) direkt på det befintliga innertaket.
 • På väggarna skruvade han fast längsgående u-skenor, såväl upptill som nertill, där han hakade i 40 mm tjocka ljudabsorbenter. Dessa var av märket Akusto Wall A/Super G i fullängd (270 mm långa). Utmärkande för denna ljudabsorbent är, förutom dess goda ljudabsorption, det eleganta och stryktåliga ytskiktet.
 • Slutligen kompletterade han med profiler i samtliga skarvar och städade, som alltid, ur rummet efter sig.

Resultatet blev en ljus och ljudmässigt behaglig musikstudio, där Thomas nu kan fortsätta skapa intim, personlig och ytterst livsbejakande musik.

EN ARTIST MED MÅNGA STRÄNGAR PÅ SIN LYRA

 • Thomas Di Leva föddes i Gävle 1963 och valde 14 år senare att byta ut sitt efternamn Magnusson till sin mammas italienska flicknamn Leva.
 • Di Leva fick snabbt ett solokontrakt efter att ha startat sin karriär med bandet The Pillisnorks 1980.
 • När solodebutalbumet sedan släpptes 1982 har meritlistan stadigt fyllts på.
 • Di Leva har sammantaget släppt mer än tjugo album och singlar.
 • Vid sidan av sin långa karriär som musiker ger Thomas också sedan 20 år tillbaka kurser i meditation och personlig utveckling samt håller föredrag för skolor, föreningar och företag.
 • Han har även medverkat i ett flertal filmer och TV-serier som skådespelare.
 • 2010 gjorde han stor succé i första säsongen av TV4:s “Så mycket bättre”.
 • 2013 släppte han självbiografin “Vi måste prata om allt”.
 • I år har han släppt singlarna Superhjältar och Ord och inga visor.

 

Thomas Di Levas musikstudio - inredd med ljudabsorbenter som Katako monterat.

– Många inreder mörka och murriga musikstudios. Men för mig är ljuset ett viktigt element i mitt skapande och det vill jag ta vara på. Det skapar positiva och befriande flöden. Därför valde jag vita ljudabsorbenter, förklarar Thomas.

Gävlesonen Thomas Di Leva upphör förresten aldrig att överraska. Han fortsätter sin digitala resa och har i år gett konserter on-line hemifrån!

Hans fans kan därför följa Di Leva från sina egna vardagsrum – skönt tillbakalutade i soffan eller dansandes på parkettgolvet.

”Stor konst i form av enkel musik för den breda publiken” Thomas Di Levas ledord

 

Vill du läsa mer om Di Leva:
–  http://www.thomasdileva.nu/bio/index.php (biografi)

Vill du veta mer om produkterna:
–  Master B och Akusto Wall kan du beställa i Undertaksbutiken.se.