Tolv Stockholm får en unik prägel

Katako har levererat och monterat tak och väggar i den nya nattklubben på nedre plan av Tele2 Arena. Vid byggnationen av det stora mat- och nöjesplanet lades stor vikt på design och funktionalitet.

De höga ljudkraven med arenan ovanpå krävde bland annat en isolering på upp till 70 cm ovanför undertaksskivorna.

Materialvalet var ovanligt för denna typ av underhållningspalats. Träullit, en riktigt robust och tålig ljudabsorbent, valdes för att den tillsammans med en välkomponerad ljussättning skulle skapa en unik atmosfär i lokalen.

Träullit ger lokalen en spännande karaktär

Vi monterade Träullit på väggar och tak. Detta skapade en spännande bakgrund i kombination med utanpåliggande ventilationsrör, där belysning skapade liv och rörelse. Träullit-skivan med sin spännande struktur hade även en diagonal skåra som mönster, vilket tillförde en extra dimension. Den annorlunda estetiska utformningen blev en succé.

Detta är ett tydligt exempel på ett uppdrag där arkitekten hade en tydlig idé, andra leverantörer var skeptiska men där vi på Katako antog utmaningen och levererade en unik, hållbar och funktionell lösning.

Om Tolv Stockholm

Tolv Stockholm är en del av det helt nya mat- och nöjeskonceptet som uppfördes på gatuplanet på Tele2 2013. En härlig blandning av restauranger med livemusik och annan typ av underhållning blandas på en yta av totalt tolvtusen kvadratmeter mitt under Tele2 Arena till att förena musik, mat, dryck, sport, lek, kultur och underhållning. Nattklubben består av tre lokaler med skärmvägggar. Dessa kan öppnas och bli till en eller två lokaler beroende på behov.

 

=> Se även vår projektsida:  Tolv Stockholm, Tele2 Arena