Hösten 2014 fick vi i uppdrag att montera 16 000 kvm undertak i den nya fastigheten “Mästerhuset” på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

_DSC0024-12-12Om Mästerhuset

Mästerhuset är ett modernt hus med hållbarhetsfokus. Utmaningen för projektet var att skapa moderna och flexibla kontorslokaler med hög internationell klass, som lätt skulle kunna förändras och anpassas efter nya behov. Stort fokus lades på en LEED-certifiering av byggnaden med den högsta klassningen Platinum.

Katako monterar över 16 000 kvm undertak i Mästerhuset

Sedan oktober 2014 har ett stort antal av våra montörer installerat undertak i ett antal olika typer av lokaler.

Inget delprojekt har varit det andra likt. Vissa undertakslösningar har skräddarsytts – specifikt för den givna lokalen – medan andra har utgått från standardlösningar, som sedan modifierats efter behov.

Som vanligt har vi samarbetat nära de andra projektörerna, även om det i det här fallet har varit extra noga med anledning av de höga kraven på inomhusmiljön.

 

Läs mer om några av våra delprojekt:

  1. Montage av akustikputs – Atriumgården
  2. Vitt flingtak på kontor
  3. Spektakulärt flingtak i konferensrum
  4. Exempel på undertakslösning i korridor
  5. Ljudabsorbenter i kontor

Mer om själva fastigheten

Fastighetens fasader kännetecknas av det stora antalet glaspartier och de olika färgtonerna av sandsten. Färgschemat har tagits fram utifrån den färgskala som präglar fasaderna i Gamla Stan.

Mästerhusets stora, öppna planlösningar med upphöjda golv, sensorstyrda smarta system och infälld golvvärme optimerar flexibiliteten, effektiviteten och komforten i lokalerna. Den stora ljusgården har byggts för att få maximalt dagsljusinsläpp. Terasserna på de översta våningarna har utsikt över centrala Stockholm.

 

Ledord: Kvalitet, hållbarhet och flexibilitet

 

FAKTA OM PROJEKTET – Mästerhuset, Mäster samuelsgatan 19, stockholm
Utförandetid Oktober 2014 – december 2015
Totalentreprenör NCC
Arkitekt Tengboms Arkitekter
Storlek 16 – 17 000 kvm
Fastighet Kontor, restaurang och affärsverksamhet
Fastighetsägare Pembroke Real Estate

 

=>  Läs mer om det moderna kontoret med hållbarhetsfokus på NCC:s webbplats