Strandvägen 1 - handmålat undertak i kopparfärg

Strandvägen 1 – detaljbild av det unika undertaket i metall som handmålats med koppar- och silverfärger. Taket lever med belysningen.

 

Dryga två år senare efter det att Strandvägen 1 slog upp sina portar på den aktningsvärda adressen tittade vi in i restaurangen för att återigen uppleva det maffiga undertaket, det som våra montörer fått på plats någon tid dessförinnan.

Det handmålade undertaket i metall var lika praktfullt nu som då. Mäktigt.

 

en restaurant med praktfullt undertak i metall

Strandvägen 1 – med ett praktfullt undertak i metall

 

 

FAKTARUTA 

Restaurangen 
Strandvägen 1 serverar en säsongsbetonad och klassisk meny i en lokal med fler än 120 sittplatser. Två klädda, intima matsalar ska servera god och vällagad mat från en bred meny. Den stora matsalen håller hög internationell klass. Inredningen är en mix av industrilokal i Brooklyn och paradvåning på Östermalm. Det hamrade metalltaket pryder den stora matsalen och är monterat av oss på Katako. 

Metalltaket 
Det unika metalltaket är handmålat med koppar- och silverfärg och består av kassetter i olika storlekar och dimensioner. Vissa kassetter har getts en dekorativt ergat utseende för att efterlikna ett riktigt koppartaks gröna patina. 

Leverantören 
Det dekorativa taket är direktimporterat från ett amerikanskt företag som producerat dekorativa metallväggar och -tak sedan 1896. Trots vår högteknologiska tidsålder använder företaget sin mastodontkraftpress, som väger mer än 45 ton och ger ett tryck på 800 tons kraft vid varje pressning. 

Byggherren Skeppströms Byggnads AB har anor från 1958 och är medlem i Sveriges Byggindustrier, Stockholms Byggmästarförening och Stockholms Hantverksförening.